Kolonija u Ziru

Datum objave: 27. 3. 2017.

Nekoliko članova pinela, 25. i 26. ožujka, upriličili su koloniju u Ziru i posvetili je godišnjici smrti pok. Frani Oreškoviću, bratu našeg domaćina Željka-Macole.

Ekipa je, na putu do odmorišta Zir, skrenula do Ličkog Lešća, kako bi posjetila pokojnikov grob. Frana ćemo se uvijek sjećati kao jednostavnog i dobrog čovjeka.

u spomen2-zir u spomen-zir u spomen1-zir

 

 

 

 

Vrijeme je bilo idealno za putovanje. U odmorište Macola stigli smo oko podne. Dočekala nas je nova šefica sale Marjana i po starom običaju odmah pozvala na ručak.

Nakon ručka i smještaja u sobama krenuo je radni dio. Spojeno je par stolova pri dnu glavne sale, pripremljen alat i započelo je slikanje. Domaćini i pokojnikova supruga su poželjeli motive iz Ličkog Lešća.

u spomen6-zir    u spomen7-zir    u spomen9-zir

Slavko je zahvaljujući lijepom vremenu, odnosno suncu, dovršavao svoje slike na drvu. Ekipa je naslikala šest slika koje smo zajedno sa još nekoliko gotovih slika donesenih iz Kostrene, donirali domaćinu.

ane   delač   emi

radovan   zoja   strinić

Tijekom subotnjeg poslijepodneva upriličena je mala prigodna svečanost u spomen pokojnom Frani, gdje je pozvana pokojnikova supruga i klapa Šijun iz Šibenika. Ankica se obratila prisutnima s par rečenica zahvale pok. Frani od strane Pinelaša i voditelja Ive Penzeša Nadalova. Pokojnikovoj supruzi uručena je slika-portret pok. Frane, autorice u spomen4-zirMarijane Beljan. Supruga je bila vidno dirnuta izjavivši kako je mislila da će lakše izdržati susret.

Članovi klape, inače prijatelji pok. Frane, otpjevali su par prigodnih pjesama.

U večernjim se satima druženje nastavilo uz pjesmu i slikanje.

u spomen5-zirUz klapu i njihove goste, druženju su prisustvovali Željko Orešković-Macola, njegovi gosti i Marijana.

Mada uz tužan povod, još se jedno lijepo druženje privelo kraju.

Naravno, naša izložba ostaje i zato rado dolazimo u Zir.