13.umjetnička kolonija Kostrena

Datum objave: 20. 6. 2016.

Već tradicionalno Umjetničke kolonije Velog pinela i Vali započinje s dječjom kolonijom, a drugi dan je kolonija na kojoj sudjeluju odrasli. Tako je i ovogodišnja kolonija, odnosno extempore započela 18.lipnja 2016. god. u ateljeima Velog pinela i Vali.

Prva strana pravilnika konacna 2016 Pravilnik konacni 2016

Pravilnik konacni 2016

Organizatori su ove godine pripremili iznenađenje malim sudionicima. Za šesnaestoro djece su uz njihovo natjecateljski dio u slikanju i keramici, pripremljene tri radionice. Radionicu osnove grafike-monotipija, koju je vodila Iva Sabolić, ukrašavanje staklenih teglica salvetnom tehnikom, što je pokazala Emi Vukonić i izradu slika pirografijom pod vodstvom Slavena Strižića. Kod upoznavanja s grafičkom tehnikom monotipijom djeca su doznala kako pomoću starog cd-a napraviti sliku.

13 kolonija-djeca (4) 13 kolonija-djeca (5) 13 kolonija-djeca (8)

Salvetna tehnika je samo nekolicini bila poznata. Nakon kratkih uputstva kako nalijepiti salvetu na staklenu teglicu svi su prionuli poslu. Bilo je tu urednih i manje urednih radova. Ukrašene teglice su poslužile kao lampioni.

13 kolonija-djeca (11) 13 kolonija-djeca (12) 13 kolonija-djeca (13) 13 kolonija-djeca (14)

Radionica izrada slika u pirografiji svima je bila novost, a najveće iznenađenje je bilo kako nam u tome sunce može pomoći.

13 kolonija-djeca (9) 13 kolonija-djeca (10)

I napokon podjela nagrada. U slikanju je prvu nagradu dobila darovita mala Lorena Gejić, drugu Iva Ahel i treću Mateo Kos.

13 kolonija-djeca (17) 13 kolonija-djeca (16) 13 kolonija-djeca (15)

Sutradan, 19.lipnja 2016.god. Trg Sv.Barbare bio je ispunjen sa sa sto i dvadeset izlagača od kojih su neki došli iz Mađarske, Austrije, Argentine, Srbije i Slovenije. Natjecanje je bilo u slikarstvu i keramici. U kategoriji extempore-profesionalac nagradu je dobio Radovan Kunić, a kao amater nagradu je dobio Anto Jonjić. Za gotovi rad kao profesionalac nagradu je dobila Tea Paškov Vukojević, a kao amater Željko Zorić. Pohvalu je za svoj rad zaslužio Danilo Travalja. U keramici je prvu nagradu dobila Dijana Trtanj, drugu Neda Milinović, a samostalnu izložbu osvojila je Marinka Mihaljfi. Nagradu iznenađenja zaslužila je Nada Benc.

13 kolonija-odrasli (4) 13 kolonija-odrasli (5)